Den första augusti fÄr de kommersiella radiokanalerna i Sverige nya tillstÄnd. I samband med lanseringen av de nya tillstÄnden sÄ mÄste flertalet av kanalerna byta frekvenser runt om i landet. HÀr hittar du all information du behöver för att hitta din favoritkanal.

Radiokanalerna RIX FM, MIX Megapol och NRJ har fĂ„tt nationella tillstĂ„nd och ytterligare 7 kanaler delar pĂ„ 35 lokala tillstĂ„nd i 21 regioner. Radiokanalen STAR FM har fĂ„tt tillstĂ„nd i 18 av de 21 regionerna och kommer dĂ€rmed att höras i nĂ€stan hela landet. Övriga kanaler hittar du mestadels i Stockholm.

För att inte sÀndningarna ska krocka med varandra sÄ mÄste man sÀnda pÄ olika frekvenser. Det betyder t.ex. att RIX FM inte kan sÀnda pÄ samma frekvens i hela landet, utan har olika frekvenser i varje ort. Varje kanal har dessutom ett antal extra sÀndare pÄ ytterligare frekvenser för att höras bÀttre inom vissa omrÄden. Vilken frekvens som Àr bÀst för dig hittar du nedan.

Om du lyssnar i bilen sÄ ska du alltid ha RDS-funktionen aktiverad. DÄ hittar radioapparaten automatiskt den frekvens som lÄter bÀst vart du Àn Àr.

HĂ€r hittar du alla frekvenser för NENT GROUP’s stationer