Viaplays Kristallenbelönade julkalender Det Stora Experimentet kommer tillbaka, men även RIX MorronZoo ger sig på en STOR experimentvecka inför jul!

Följ Rix MorronZoos försök att lösa, vad vi kan kalla för ”obekväma experiment” varje morgon från kl.06.45. Förhoppningsvis har vi kvar Roger, Laila och alla andra i MorronZoot när veckan är slut, med tanke på allt hemskt de kommer få utstå! Exempelvis ska Roger få möta sin största skräck, öga mot öga…

Missa inte din chans att vinna Beppes experimentlåda och tremånaders fritt Viaplay och ett årskort på Tekniska Muséet i fredagsfinalen! Tävling på RIX MorronZoos Instagram varje morgon under experimentveckan.

 

Ska Beppe och de unga uppfinnarna Teresa och Lukas lyckas rädda jultomten från den elaka Professor Primus så att vi alla får en lugn julafton?

Julkalendern Det stora experimentet återvänder till Viaplay den 1 december i en efterlängtad ny säsong. Denna gång beger sig äventyret ut i rymden! Beppe Singer tar med sig de unga uppfinnarna Teresa och Lukas för att stoppa den elaka Professor Primus försök att förstöra julen en gång för alla.

Professor Primus har byggt om sitt laboratorium till ett rymdskepp och kidnappat självaste jultomten! Med sig har hon i vanlig ordning sin originella och i hemlighet julälskande assistent Sigma.

Beppe Singer är TV-programledaren, pedagogen och experimentfantasten som gjort sig känd bland annat genom Hjärnkontoret och första säsongen av Det stora experimentet som vann Kristallen för Bästa barn- och ungdomsserie 2017. Han gör också experimentböcker och experimentlådor som alla uppmanar till nyfikenhet och uppfinningsrikedom.

”Jag har gjort det till mitt kall att ALLTID kämpa för att våra unga får behålla sin nyfikenhet intakt. Att ingen av dem ska behöva känna sig utanför, oduglig eller ovärdig. Oavsett bakgrund, kön, nationalitet eller religion har våra barn rätt till att ha kul. Att känna sig stolta över dem de är och våga ta för sig här i livet, säger Beppe”.